Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί μετανιώνουν οι γυναίκες και οι άνδρες μετά το σεξ;

Οι άνδρες μετανιώνουν περισσότερο για το γεγονός ότι δεν είχαν αρκετές ερωτικές συντρόφους, ενώ οι γυναίκες στεναχωριούνται κυρίως για τις σεξουαλικές συνευρέσεις με λάθος συντρόφους.
Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας και του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) η οποία είχε ως στόχο να δείξει πως, σε ό,τι αφορά την αναπαραγωγή, το να μετανιώνει κανείς αποτελεί μέρος της εξελικτικής διαδικασίας....

«Για τους άνδρες, στην ιστορία της εξέλιξης, κάθε χαμένη ευκαιρία σεξουαλικής συνεύρεσης με νέα σύντροφο είναι μια χαμένη ευκαιρία αναπαραγωγής. Από την πλευρά της εξέλιξης, αυτή η απώλεια έχει μεγάλο κόστος», δήλωσε ο Δρ. Martie Haselton, καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο UCLA.
Όπως προέκυψε από τη μελέτη, οι άνδρες μετανιώνουν κυρίως επειδή: α) στο παρελθόν ήταν πολύ συνεσταλμένοι για να πλησιάσουν μια πιθανή σύντροφο, β) δεν ήταν αρκετά περιπετειώδεις στην ερωτική τους ζωή όταν ήταν νέοι, γ) δεν ήταν αρκετά περιπετειώδεις στην ερωτική τους ζωή όσο ήταν ελεύθεροι.
Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες λυπούνται κυρίως επειδή: α) έχασαν την παρθενία τους από λάθος σύντροφο, β) απάτησαν τον τωρινό ή παλαιότερο σύντροφο, γ) προχώρησαν πολύ γρήγορα στη σεξουαλική συνεύρεση.
Σημειώνεται ότι περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες δήλωσαν, στο πλαίσιο της μελέτης, ότι μετανιώνουν περισσότερο απ’ όλα το γεγονός ότι έκαναν σεξ με σύντροφο για τον οποίο δεν αισθάνονταν έλξη.
«Για τις γυναίκες η αναπαραγωγή απαιτεί πολύ μεγαλύτερη επένδυση για κάθε παιδί. Εννιά μήνες εγκυμοσύνης και ενδεχομένως ως και δυο χρόνια θηλασμού», τόνισε Δρ. Haselton εξηγώντας πως το γεγονός ότι το περιστασιακό σεξ είχε πάντα πολύ μεγαλύτερες συνέπειες για τις γυναίκες ενδέχεται να παίζει ρόλο στη διαμόρφωση των συναισθηματικών αντιδράσεων στις ερωτικές σχέσεις ακόμα και σήμερα.

Στην έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, συμμετείχαν 25.000 εθελοντές.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου