Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΔΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 6/6/2011



Ενδιαφέρουσα αλλά κουραστική η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας.
Το κύριο θέμα ήταν η προσφυγή στην δικαιοσύνη το δήμαρχου, κατά της εφημερίδας ΤΑ ΛΕΜΕ. Είναι θέμα που το ξεκινούν κάποιοι για δεύτερη φορά και αν στις δημοτικές εκλογές το προσπέρασα τώρα θα καταφύγω στην δικαιοσύνη είπε. Όπως γράψαμε στον paraplanitikos δεν υπάρχει κανένα θέμα ή πρόβλημα. ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ
όπως είπε ο δήμαρχος.
Κανένας δεν έφερε αντίρρηση στα λεγόμενα του δημάρχου που ανέλυσε το θέμα και η μόνη απάντηση που πήρε από τον κ. Γκιόνογλου που αποστασιοποιήθηκε από όλα, είναι ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, αφού για τις 37 θέσεις που προκύρηξε ο δήμος καθυστερεί η πρόσληψη από το ΑΣΕΠ.
Υπήρξε η κόντρα Βενιόπουλου Χαλκίδη για τον γαμπρό του δεύτερου που με παράδοξο τρόπο προσλήφθηκε στην ύδρευση της Μελίκης, κόντρα που όπως είπε ο κ. Βενιόπουλος είχε σαν αποτέλεσμα το σκυλοβρίσιμο από τον κ. Χαλκίδη που δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για άλλους που έχασαν την δουλειά τους.
Ο κ Καρέλης παρενέβει για την υπόθεση της καταδίκης του λέγοντας πως έπρεπε να γίνει η το έργο αφού προείχε η επιβίωση των αγροτών που έπρεπε να ποτίσουν τα χωράφια τους.
Στα ουσιώδη τώρα, για τα σκουπίδια όλα δείχνουν πως θα πάνε στην Κοζάνη με κόστος βαρύ, αν και παίζει ακόμη το σενάριο των Γιαννιτσών.
Οι εργατικές κατοικίες στο Βρυσάκι πήραν τον δρόμο της υλοποίησης αφού τις προσεχείς μέρες υπογράφονται οι σχετικές αποφάσεις και ξεκινάει η όλη διαδικασία.
7 ολοήμερα σχολεία στον δήμο κλείνουν και θα λειτουργούν μόνο το πρωί, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου, ενώ απόφαση είναι να κλείσουν και όλα τα σχολεία κάτω των 60 μαθητών.
Ζητήθηκε από τη Αβάθμια εκπαίδευση να μεταφερθούν στην Κορυφή ορισμένος αριθμός μαθητών του γυμνασίου Πλατέος, αλλά σημειώθηκε αντίδραση των γονέων που δεν το δέχονται.
Εγκρίθηκαν πιστώσεις για το πνευματικό κέντρο που όμως φθάνουν για τον περιβάλλοντα χώρο και για την αίθουσα του θεάτρου.
Για το θέμα των 4-5 υπαλλήλων της πρώην ΕΔΑΝΑΛ που παραμένουν απλήρωτοι, λέχθηκε πως είναι θέμα χρόνου η τακτοποίησή τους, αλλά πως τώρα είναι αδύνατο βάσει νόμου να γίνει κάτι.
Λέχθηκαν και πολλά άλλα και κάποια από αυτά θα τα αναλύσουμε τις επόμενες μέρες.
Πάντως κάτι πρέπει να γίνει αφού δεν μπορεί να κρατάει 3 ώρες η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τι κινδυνεύουμε να περάσουμε σε άλλα κανάλια. Λίγη αυτοσυγκράτηση από όλους δεν θα έβλαπτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου