Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο συμπαραστάτης του δημότη έχει και δεύτερη ευκαιρία


Ο συμπαραστάτης του δημότη έχει και δεύτερη ευκαιρία. Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται θα υπάρξει και νέα προσπάθεια επιλογής-εκλογής του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, αφού στην συντριπτική πλειοψηφία των δήμων κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Οι προϋποθέσεις είναι οι ίδιες, δηλαδή απαιτούνται τα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που σημαίνει πως είναι αναγκαία η ευρεία συναίνεση.
Στην προηγούμενη απόπειρα, οι προεκλογικές υποχρεώσεις-δεσμεύσεις-συμφωνίες από πλευράς της πλειοψηφίας και οι διαφωνίες, οι χωρίς καμιά ελπίδα επιτυχίας, με πολλές σκοπιμότητες, προτάσεις της αντιπολίτευσης, απέτυχαν και λογικά ¨έκαψαν¨ κάποιες υποψηφιότητες, άσχετα με την αξία τους.
Τώρα, την δεύτερη φορά, τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χαλαρά και με δεδομένη την απεμπλοκή όλων από υποχρεώσεις, είναι απόλυτα εφικτή η επιλογή-εκλογή του συμπαραστάτη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμφωνήσουν οι παρατάξεις στο άτομο, που δεν είναι καθόλου απαραίτητο να είναι κάποιος από τους υποψήφιους της προηγούμενης φοράς. Το αντίθετο μάλιστα, καλό θα ήταν να είναι κάποιος άλλος επειδή, οι προηγούμενοι, χωρίς να το επιδιώκουν, δίχασαν κατά κάποιο τρόπο το δημοτικό συμβούλιο και δύσκολα στο πρόσωπό τους να υπάρξει συναίνεση. Εκτός πια κι αν οι προσωπικότητες που θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτό το ρόλο, εξαντλούνται στους συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά δόξα τω Θεώ, υπάρχουν και πολλοί άλλοι κατάλληλοι για τον ρόλο, αυτό.
Όσο απλό ακούγεται, τόσο απλό είναι να συμφωνήσουν οι παρατάξεις στο πρόσωπο του συμπαραστάτη, αρκεί να δουν πως η δουλειά του δεν θα είναι ούτε να καλύπτει αλλά ούτε και να αντιπολιτεύεται την δημοτική αρχή. Η δουλειά του θα είναι η εξυπηρέτηση και η προστασία  του δημότη και του επιχειρηματία, απέναντι στην δημοτική εξουσία. Όταν κατανοήσουν αυτό το απλό πράγμα, θα συμφωνήσουν και στο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου