Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πύρρειος νίκη με αλλαγή στρατηγών, όχι στρατηγικής



ΑΠΌ ΤΗΝ elzoni.gr της Σοφίας Βούλτεψη
Χωρίς εκπλήξεις, μόνο με μάχες οπισθοφυλακών σε επίπεδο αγορεύσεων και με τους ηθοποιούς να έχουν αλλάξει ρόλους, αλλά και με… σκηνοθετικές διαφοροποιήσεις, η κυβέρνηση νίκησε χθες σε μια ανούσια μάχη άνευ αντιπάλου, λαμβάνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών της....
Παρενεβλήθη άλλο ένα ανούσιο επεισόδιο σχετικά με το πότε ήλθε η Δημοκρατία στην Ελλάδα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο να πυροδοτεί και πάλι το κλίμα, τη Νέα Δημοκρατία να αντιδρά αποχωρώντας από την αίθουσα, τους κυρίους Παπανδρέου και Βενιζέλο να λειτουργούν πυροσβεστικά και την ανησυχία για την εικόνα που θα δινόταν στο εξωτερικό να οδηγεί και πάλι τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αίθουσα.

Αυτό ήταν και το μοναδικό σασπένς που πρόσφερε χθες το πολιτικό μας σύστημα, διότι κατά τα λοιπά, όλα εξελίχθηκαν βάσει του προγράμματος.

Ο «σκηνοθέτης» τοποθέτησε τις ομιλίες του πρώην και του νυν τσάρου σε κοντινές αποστάσεις και σε απευθείας μετάδοση από τα δελτία των οκτώ και τους επέβαλε ύφος απολογητικό και συμπόνιας προς τα πάθη του λαού – χωρίς όμως να αφεθεί κανένα περιθώριο ελπίδας για χαλάρωση των μέτρων των μνημονίων.

Το εύρημα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή ανάληψης του αξιώματος, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει μέριμνα αποκατάστασης της ηθικής ισορροπίας και των αδικιών, παραμένει μια ακόμη ρητορική στην εκφορά του πολιτικού λόγου, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Ο νέος υπουργός των Οικονομικών απέδωσε την αδυναμία της Ελλάδας να παρέμβει στις εξελίξεις και την υποταγή της στην διεθνή επιτροπεία, στο... παγκόσμιο έλλειμμα πολιτικής διακυβέρνησης και στο μετέωρο βήμα της ΕΕ.

Κατόπιν τούτου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άλλαξε τίποτε εκτός από τον υπουργό.
περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου